Vår hemsida har legat nere en längre tid efter ett datorhaveri hos förbundet.

Men nu är vi med igen. Till att börja med en kalender för vårprogrammet:

14 februari kl 12: Studiebesök med lunch i Kumla. Vi träffar journalistpensionären Lasse Litzen som driver tidningen Sydnärkenytt och sajten med samma namn. Han berättar hur han startade och driver den lokala tidningen i en redaktion i Kumla tillsammans med några andra. 13.30 lunchbuffé i Goda Rum i Kumla Sjöstad.

 

 

8 mars kl 13.30: Årsmöte och fotbollsspelaren som blev krönikör och fick NA:s chefredaktör avsatt. Lokal: Arkivcentrum i Örebro. Vi inleder med årsmöte och fika. Efter en halvtimme får Pelle Blohm, krönikör i NA, ordet och ska berätta hur han gått från 

fotbollsproffs till krönikör i dagstidningar och författare. Som krönikör i NA fick han indirekt NA:s dåvarande chefredaktör sparkad. Detta och hans förhållande till media ska han tala om.

 

31 mars kl 14: Lars Ilshammar, tidigare chefredaktör för Kuriren, under många år IT-forskare
och numera biträdande riksbibliotekarie pratar under rubriken: ”Tidningens liv efter döden. Om demokrati och journalistik i det digitala samhället.

Lokalen är Arkivcentrum i Örebro och vi bjuder på fika.

 

 

 

 

 

Någon gång i maj: Säsongsavslutning med pubkväll.

Första tisdagen i varje månad (februari-juni) eftermiddagsfika kl 14.30 på Princesskonditoriet i Örebro.

Hösten inleder vi 26 augusti med att åka till Nora marknad och från Nora station ta ångtåg till Pershyttan och där äta en bit mat på Kalasexpressen. Tider inte fastställda då tågtiderna inte är klara ännu.