Även efter onsdagen 18 oktober. Då berättar vår medlem Sven-Eric Ardhage om en uppseendeväckande kommunal skandal. Det är nästan garanterat inget du höst talas om. Den (skandalen) har nämligen över 100 år på nacken.

Detta tilldrar sig klockan 14 i Idrottshistoriska sällskapets lokaler på Järntorgsgatan 5. Om du vill vara med så skicka helst ett sms till Janne P på 0763495194 senast måndag 16 oktober.

Senare i höst räknar vi med någon form av jultallrik omkring månadsskiftet november-december. Tid, plats och kostnad får vi återkomma till.

Men dessförinnan hinner vi träffas tre gånger på Princesskonditoriet mitt emot OP-kyrkan på Storgatan. Nämligen klockan 14.30 första tisdagen i oktober, november och december, det vill säga 3 oktober, 7 november och 5 december.

Tidigare i höst har du dessvärre redan missat ett par kul träffar.

En av de sista dagarna i augusti åkte åtta medlemmar på räkkryssning med Hjälmarbåten Gustaf Lagerbielke. Föreningen sponsrade med en hundralapp per skalle.

Tre belåtna räkkryssare.

Och tisdagen 20 september fick vi äntligen till träffen på Askersunds kulturhus där Åsa Karlsson guidade och legendariske Askersundsredaktören Ove Danielsson berättade anekdoter från tre decennier.

Black box, svart låda, i Askersunds kulturhus. Åsa Karlsson guidar.
På väg upp i kulturhusets bibliotek.